HKT-blok

Renovatie en realisatie huurwoningen

We renoveren 61 woningen aan de Heemskerkstraat (3B1 t/m 9B), De Kempenaerstraat (1A t/m 17B2), en Talmastraat (602A AW t/m 74B) in Rotterdam-Noord.

De woningen, gebouwd begin jaren '30 van de vorige eeuw, kunnen straks weer jaren mee. Ze worden gerenoveerd, opnieuw ingedeeld en verduurzaamd. Dit zijn ingrijpende en langdurige werkzaamheden. De bewoners kunnen niet in hun woning blijven en verhuizen.
De lege woningen worden volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

Renovatieplan
Het renovatieplan maakten we in overleg met de bewoners. We maken de meeste woningen geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. Maar er komen ook grotere woningen terug voor meerpersoonshuishoudens. De bewoners die na de renovatie terugkeren kunnen zelf beslissen over de indeling en hebben verschillende keuzemogelijkheden voor de afwerking van hun woning.

13 extra woningen
We bouwen de zolderverdieping om tot zelfstandige woningen en creëren hiermee 13 extra woningen. In plaats van 61 zijn er straks 74 woningen. Dit draagt bij aan het vergroten van het aanbod huurwoningen in Rotterdam. De plannen zijn in lijn met de gemeentelijke Woonvisie en passen binnen de gemaakte prestatieafspraken met de Gemeente Rotterdam. We dragen bovendien bij aan de klimaatdoelstellingen door de woningen te verduurzamen. De woningen krijgen energielabel A en worden voorbereid op aardgasloos wonen.