Pioen

Rond het Bloemhofplein in Rotterdam liggen zes straten die wij bij elkaar 'Pioen' noemen. Het zijn enkele woningen aan de 1e Balsemienstraat, Jasmijnstraat, Kamperfoeliestraat, 1e Pioenstraat, Bloemhof en Ranonkelstraat. Er staan eengezinswoningen, etagewoningen en maisonnettewoningen. De woningen zijn in 1918 gebouwd en in 1991 gerenoveerd. We lieten de fundering van de woningen onderzoeken en ontdekten dat deze niet goed meer is. De woningen verzakken en dit moeten we aanpakken.

Slechte fundering

De bodem in de wijk Bloemhof verzakt. De woningen van Pioen hebben een 'fundering op staal'. Dit betekent dat de woningen niet op palen zijn gebouwd. De grond onder de woningen zakt niet overal even snel waardoor de woningen scheef staan. De vloeren en muren van de woningen worden scheef. Er zitten of komen scheuren in binnenmuren, buitenmuren, vloeren en plafonds. Deuren en ramen klemmen en de kans op lekkages en tocht wordt groter. Het is belangrijk dat we daar iets aan doen.

Renovatie of nieuwbouw

We onderzoeken de beste oplossing: renoveren of slopen en nieuwe woningen bouwen. We presenteerden de bewoners de voor- en nadelen van beide mogelijkheden. In beide gevallen is het een grote gebeurtenis voor bewoners. Bewoners moeten voor een langere periode verhuizen. Maar bewoners mogen in elk geval terugverhuizen naar een van de zes straten. Ook wanneer we nieuwe woningen bouwen. Wij denken dat het beter is om nieuwe woningen te bouwen voor de bewoners. Dit geeft ons de kans onze huurders een moderne, goed gefundeerde en goed geïsoleerde woning met de meest gunstige indeling te bieden.

Samen voor een mooi Pioen

We trekken met de bewoners op. We gaan bij alle bewoners langs voor een persoonlijk gesprek. En we richten een klankbordgroep op met de bewoners, zodat we ideeën, wensen en mogelijkheden kunnen bespreken. De architect organiseert workshops om te kijken hoe bewoners graag wonen.

In heel Bloemhof zakt de bodem. Hierdoor ontstaan niet alleen problemen aan woningen, maar ook aan het riool en de straten. Op de website van de gemeente vindt u meer informatie over de bodemverzakking in Bloemhof.

Vragen?

Stelt u ze gerust via pioen@hefwonen.nl
U kunt ook bellen met Noura Shukur, bewonersbegeleider op 010 210 66 00


Meer informatie Bewonersinformatiekrant


Nieuwsbrieven