Wildenburg

In Rotterdam Zuidwijk ligt 'de Burgen'. Hier bouwden wij de afgelopen jaren al verschillende nieuwbouwprojecten, zoals Hof van Zuidwijk West en Schuilenburg-Britsenburg (Parel van Zuidwijk). Nu bouwen wij 110 sociale huurwoningen; Wildenburg nieuwbouw. Dit is de laatste nieuwbouw van deze gebiedsontwikkeling.

Woongebouwen Wildenburg
Langs de Wildenburg, Keyenburg en Denenburg worden drie woonblokken met in totaal 110 appartementen gebouwd. De woongebouwen verschillen in hoogte. Langs de Wildenburg komt een gebouw met zes verdiepingen (zeven bouwlagen). Aan de Denenburg en Keyenburg komen gebouwen met drie verdiepingen.

Binnenplaats Wildenburg
Op de binnenplaats, tussen de gebouwen in, komen groenvoorzieningen, parkeerplaatsen en bergingen. Op het dak van de bergingen komt een binnentuin voor de bewoners van het gebouw.

Inrichting buitenruimte
De gemeente maakt een plan voor de inrichting van de openbare ruimte rond de geplande nieuwbouw. Daarover ging de gemeente met omwonenden in gesprek. En de gemeente informeert omwonenden via nieuwsbrieven over de voortgang.

Planning
We zijn inmiddels begonnen met de werkzaamheden. We verwachten dat de nieuwbouw in het najaar van 2024 af is.


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij inschrijven voor een appartement?

U kunt zich niet inschrijven. De appartementen worden appartementen voor de sociale huur. Sociale huurappartementen worden verhuurd via Woonnet Rijnmond. Zorg dat u ingeschreven bent bij Woonnet Rijnmond.

Kom ik in aanmerking voor een appartement?

De appartementen worden sociale huurappartementen. Voor sociale huurwoningen geldt een maximum inkomen. Voor een sociale huurwoning geldt een inkomen van maximaal € € 47.699 per jaar als u alleenstaand bent. Voor een meerpersoonshuishouden geldt een inkomen van maximaal € € 52.671 per jaar (prijspeil 2024). U leest hier meer over op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning-zoeken/vraag-en-antwoord/wanneer-kom-ik-in-aanmerking-voor-een-sociale-huurwoning

Wat betekent sociale huur?

Sociale huurwoningen zijn woningen met een maximale huur van € 879,66 (prijspeil 2024). Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. U leest hier meer over op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning-zoeken/vraag-en-antwoord/wanneer-kom-ik-in-aanmerking-voor-een-sociale-huurwoning

Zijn het appartementen voor starters, ouderen of gezinnen?

We bouwen twee-, drie,- en vierkamerappartementen. Op dit moment hebben we nog geen specifieke doelgroep voor deze appartementen bepaald.

Wat merk ik van de bouw?

Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk last heeft van de bouw. We zetten de bouwplaats op een veilige manier af. Een deel van de Wildenburg is tijdelijk niet toegankelijk voor auto’s. En u heeft geluidsoverlast. Vooral tijdens het heien. Er rijden vrachtwagens door de straat waardoor het verkeer soms even moet wachten. Ten Brinke bouw werkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 19.00 uur.

Wat betekent de uitspraak van de rechter over de stikstofeisen voor de bouw, voor de bouw van dit project?

Wij verwachten dat de uitspraak geen gevolgen zal hebben voor de bouw van dit project.

Hoeveel geluidsoverlast kan ik verwachten tijdens het heien?

De geluidsoverlast wordt maximaal 80 decibel.

Hoe zorgen jullie dat ik zo weinig mogelijk geluidsoverlast heb tijdens het heien?

Op de hei-installatie zit een geluidsmantel. Is dit niet genoeg? Dan plaatsen we ook nog een geluidsscherm.

Waar kan ik terecht met klachten over overlast?

Heeft u overlastklachten? Neem contact op met de aannemer, Ten Brinke, op: 0314 – 37 19 00. Of stuur een e-mail naar Wildenburg@vestia.nl

Wat betekent het voor de parkeerplekken tijdens de bouw?

Tijdens de bouw gebruiken werklieden parkeerplaatsen. Hierdoor is er misschien wat minder parkeerplek in de wijk.

Wat betekent het voor de parkeerplekken na de bouw?

Na de bouw zijn de parkeerplaatsen weer te gebruiken. We verwachten van de bewoners van de nieuwe woongebouwen dat zij een parkeerplaats op het binnenterrein huren, als zij een auto hebben. Na de nieuwbouw begint de gemeente met het inrichtingsplan voor de buitenruimte. U hoort later van de gemeente wat dat voor de parkeerplaatsen betekent.

Hoeveel kamers hebben de appartementen?

Naast een woonkamer met open keuken en in de meeste gevallen een bijkeuken hebben de meeste woningen (96) twee slaapkamers. Er zijn twee woningen met drie slaapkamers en twaalf woningen met één slaapkamer.

Wat wordt de huurprijs?

De appartementen worden sociale huur appartementen. Sociale huurwoningen zijn woningen met een maximale huur van € 879,66 (prijspeil 2024). Dit betekent ook dat u huurtoeslag aan kan vragen voor deze appartementen. De exacte huurprijs per appartement weten we nu nog niet.

Kom ik in aanmerking voor (tijdelijke) huurverlaging vanwege de zware geluidsoverlast?

Helaas kunnen wij tijdelijke geluidsoverlast niet voorkomen. U komt niet in aanmerking voor huurverlaging.

Hoe hoog gaat er gebouwd worden?

Er komen 3 gebouwen. Langs de Wildenburg komt een gebouw met zes verdiepingen. Aan de Denenburg en Keyenburg komen gebouwen met drie verdiepingen.

Het nieuwe woongebouw hindert mijn uitzicht. Kan ik huurverlaging aanvragen?

Nee, u kunt geen huurverlaging aanvragen voor uw veranderde uitzicht. Het plan voor dit gebied is al een tijd geleden afgesproken met de gemeente. Daarnaast staat het in het bestemmingsplan en was de bouwvergunning 6 weken in te kijken.

Komen er ook nieuwe voorzieningen, zoals extra vuilnisbakken, in de wijk?

Na de nieuwbouw begint de gemeente met het inrichtingsplan voor de buitenruimte. U hoort hier later meer over van de gemeente. Er komen in elk geval nieuwe ondergrondse vuilcontainers bij het woongebouw.

Kan ik mijn auto tijdens de bouwwerkzaamheden nog veilig parkeren op straat?

De bouwplaats wordt duidelijk en veilig afgezet, op de openbare weg kunt u nog veilig uw auto parkeren.

Gaan jullie wat doen aan de hangjongeren in de wijk?

Wij willen een veilige wijk met een goede leefbaarheid. Dit vraagt om een samenwerking tussen buurtbewoners, corporaties en overheden. We doen hierin wat we kunnen. In het ontwerp van de woningen hebben we ingezet op een leefbare straat. Zo zijn er op de begane grond woningen gemaakt die de interactie met het straatniveau vergroten.

Wanneer is mijn eigen woongebouw aan de beurt voor werkzaamheden?

Wilt u weten of er onderhoud aan uw woning op de planning staat? Log dan in met uw account. Is er iets kapot? Plan een reparatie in.

Verhuur
De woningen in Wildenburg worden straks via Woonnet Rijnmond verhuurd. Wilt u in aanmerking komen voor een woning? Zorg dan dat u bent ingeschreven bij Woonnet Rijnmond.

Vragen?
Mail naar wildenburg@hefwonen.nl